У Вишневому побили рекорди України

[button type=”rd_stroke_bt” animation=”rda_fadeInDown” size=”mediumlarge_rd_bt” url=”http://myvyshneve.com.ua/2016/04/07/u-vishnevomu-pobili-rekordi-ukrayini/” target=”yes” position=”ta_center”]Открыть оригинал на сайте[/button]

У Вишневому побили рекорди України

SOIpai6k0_0Минулими вихідним у Вишневому відбулося грандіозне дійство – Відкритий чемпіонат Київської області по жиму лежачи та підйому на біцепс. Щоправда, він перетворився на всеукраїнський, адже участь у змаганнях взяли спортсмени майже з усіх областей України.

Організували турнір директор СК «Олімп» Олексій Поліщук, директор КП «СК «Вишневе» Віктор Кіріченко за підтримки федерації пауерліфтінгу agun4ELMdFU«RAW 100%» в Україні та FREE ART tattoo studio. Один із залів спортивного клубу перетворився на професійну арену важкоатлетів. Аншлаг, досвідчені судді та затята боротьба за перемогу – все це чекало на глядачів у спортивному клубі «Олміп». З цієї нагоди Вишневе відвідав суддя міжнародного класу Юрій Білоус, який приїхав із Харкова на один день. «Хочу відміти дуже високий рівень підготовки, організатори постаралися на славу. Місцеві спортсмени також заслуговують уваги, адже попри те, що на змагання з’їхалися атлети з усієї України, вишнівани та боярчани показали гідні результати та посіли чимало призових місць, – зауважує майстер спорту федерації «RAW 100%» K0VFxMtu-jUЮрій Білоус. – Особливо запам’ятовуються спортсмени, вага штанги яких перевищує 200 кг. Жим виглядає дуже сильно та професійно». Боковими суддями були тренер з СК «Лотос» (Боярка) Олександр Подольський (майстер спорту України із жиму лежачи) та тренер СК «Олімп» (Вишневе) Сергій Кочетков (майстер спорту з пауерліфтінгу).

Організатори турніру не очікували такого ажіотажу. «Близько двохсот вболівальників та вісімдесят учасників – для Вишневого це справжній  успіх. Мені дуже приємно, що наше рідне місто заявило про себе на всю Україну не лише чудовою організацією, а й сильними спортсменами», – поділився емоціями директор КП «СК «Вишневе» Віктор a8dbTEejxMYКіріченко. Ініціатор заходу Олексій Поліщук щиро вдячний всім, хто допомагав у проведенні та організації змагань та переконаний, що наступний турнір точно буде всеукраїнським: «Звичайно, я був не сам, мені допомагали мої колеги. Взагалі ми планували провести чемпіонат Київської області, але записалося дуже багато спортсменів з різних областей України. Тож, я впевнений, що провести всеукраїнський турнір – для нас не проблема. А через рік-другий організуємо й міжнародний». Варто зауважити, що перші змагання з пауерліфтінгу відбулися у 2011 році у Вишнівській ЗОШ №4, а вже через п’ять років Вишневе на шляху до pTHLJHn0sQQзвання української столиці важкоатлетів.

Активну участь в організації та проведення турніру взяли представники федерації пауерліфтінгу «RAW 100%» в Україні. Дана міжнародна організація заснована у 1999 році Паулом Боссі в США. Довгий час український філіал федерації знаходився в Одесі, проте минулого року спортсмени вирішили розширювати аудиторію, і відкрили  офіс в Києві. Представник «RAW 100%» в Україні Олександр Купчишин вперше відвідав Вишневе, познайомився з місцевими спортсменами, і залишився у захваті. Тож, наступного року він планує провести у місті ще два турніри з пауерліфтінгу. «У Вишневому дуже сильні спортсмени, мають гарну підготовку, тому цей напрям потрібно розвивати. Чесно кажучи, я здивувався, що zIfc5MKJJUIсаме тут були поставлені рекорди України, але з впевненістю можу сказати, що це чудово, у міста є майбутнє», – зауважив Олександр.

І трошки про правила турніру. Перед початком змагань спортсмени заявляють вагу, яку хочуть підняти. Далі вони намагається виконати вправу, і по результатам суді роблять висновки чи заслуговує атлет на МС, КМС чи інші розряди. Кожна вправа виконується тричі, щоразу вагу необхідно збільшувати (на це дається 1 хвилина). Можна замовити четвертий підхід для встановлення рекорду чи присвоєння звання. Задача судів слідкувати за технікою виконання, звертати увагу на порушення (відіграє роль навіть неправильна позиція суглобів чи нахил).

Критерії нагород наступні:

  • Віковий
  • Ваговий
  • Open (абсолютна перемога серед усіх спортсменів). Визначається за формулою Шварца для чоловіків, і за формулою Мелоуна для жінок.

aV_Vn0XMuBsВідкритий чемпіонат Київської області по жиму лежачи та підйому на біцепс побив безліч рекордів, зокрема вперше на території Київської області проводилися змагання з підйому штанги на біцепс стоячи. У світовому спорті даний вид змагань практикується ще з 1980-х років, а от до Вишневого дійшов лише у 2016.

В одній з вагових категорій спортсмен ледь не побив рекорд України з жиму лежачи – 217,5 кг. На жаль, йому це не вдалося, він підняв 215 кг. Проте іншому важкоатлету серед тінейджерів 14-15 років у ваговій категорії 67,5 кг Андрію Нужному вдалося встановити новий рекорд України – 92,5 кг.

З підйому на біцепс учасники турніру також побили кілька рекордів України, зокрема Микола Драгов у ваговій категорії 110+  підняв 87 кг, а також ­­Дмитро Ласинський серед тінейджерів 18-19 років встановив рекорд у 66 кг. Обидва хлопці отримали звання МСМК. Та й дівчата не пасли задніх. Вінничанка Олена Шлапакова у категорії Open встановила рекорд з підйому на біцепс у 43 кг і виконала нормативи МСМК.

1N9vm9TjdVkВразив як судів, так і глядачів 12-річний спортсмен, який з легкістю підіймав одну вагу за іншою. Микола Мізь приїхав на турнір із селища Криве озеро Миколаївської області. Хлопчина розповідає, що дізнався про змагання через Інтернет і приїхав здобувати перемогу та розряди. «Спортом я займаюся з дев’яти років, тож зараз  саме час отримувати розряди. Хочу вибороти майстра спорту чи КМС», – ділиться планами на майбутнє амбітний спортсмен. Хлопчина підняв на біцепс 30 кг, що прирівнюється до діючого рекорду України у ваговій категорії до 46 кг. Також посів призове місце з жиму лежачи.

Команда вишнівських спортсменів блискавично зібрала більше 20 нагород та близько 6 вищих розрядів. Тож, вітаємо переможців:

  1. Андрій Нужний – 1 місце в обох категоріях, рекордсмен (Тінейджери до 67,5 кг);
  2. Андрій Соломонюк – майстер спорту з підйому на біцепс, 1 місце;
  3. Артур Григорян – 1 місце з жиму лежачи (Тінейджери до 60 кг);
  4. Володимир Евич – майстер спорту з жиму лежачи;
  5. Катерина Кирій – 1 місце з жиму лежачи (Юніори до 60 кг);
  6. Кристина Фазлеєва – 1 місце в обох номінаціях (Юніори до 56 кг);
  7. Мирослав Худенко – кандидат в майстри спорту з жиму лежачи;
  8. Наталія Румянцева – 1 місце та кандидат в майстри спорту в обох номінаціях;
  9. Олександр Поліщук – 1 місце в обох номінаціях, кандидат в майстри спорту з підйому на біцепс (Юніори до 82,5 кг).
  10. Олександра Рощепій – 1 місце з жиму лежачи (Юніори до 52 кг);

Кожний учасник турніру отримав диплом і футболку з символікою змагань, абсолютних переможців чекали кубки та річні абонементи в СК «Олімп», сертифікати на татуювання до 1000 грн, професійні легкоатлетичні пояси, спортивне харчування та багато інших корисних для спорту речей.  Ну, а ті хто встановив рекорди чи здобув нове звання – отримали офіційні сертифікати від «RAW 100%» в Україні. І тепер рекорди вишнівчан намагатимуться побити спортсмени з усієї України.

Автор тексту: Анна ЛАПЕНКОВА

Фото: Микола КОНЧЕНКО

Соц сети